Cijene starog otpada u zemlji općenito su porasle

Vrijeme: 2021-05-19 Hits: 26

Oko praznika "1. maja" domaće cijene starog otpada su ukupno porasle, čeličane imaju snažnu proizvodnu potražnju, a potrošnja ostataka nastavila je rasti, ali dolazak robe varira, tržišne transakcije su se smanjile, a zalihe čeličnih baza su se povećale. uglavnom pokazuju silazni trend.

U usporedbi s prethodnim razdobljem, prosječna otkupna cijena otpada od ključnih preduzeća za proizvodnju čelika porasla je za 112 juana/tonu za teški otpad, srednjeg otpada za 157 juana/tonu, a ukupna cijena otpada za 103 juana/tonu.

U prvom tromjesečju kineska proizvodnja sirovog željeza iznosila je 22.09 miliona tona, što je povećanje od 8% u odnosu na prošlu godinu; proizvodnja sirovog čelika iznosila je 271.04 miliona tona, što je povećanje od 15.6% u odnosu na prošlu godinu; ukupna potrošnja starog željeza i čelika iznosila je 64.19 miliona tona, što je povećanje od 22.66 miliona tona, povećanje od 54.6%; sveobuhvatno Jedinična potrošnja čeličnog otpada iznosila je 236.8 kg/tonu, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu za 59.7 kg/tonu, što je povećanje od 33.7%, od čega je potrošnja konverterskog otpada bila 182.4 kg/tona, što je povećanje od 45.5 kg/ tona, što je povećanje od 33.3%, a jedinična potrošnja otpada od električnih peći iznosila je 679.5 kg. /Tona, međugodišnje povećanje od 43.3 kg/tonu, povećanje od 6.8%, omjer otpada 23.68%, međugodišnje povećanje od 5.97 postotnih bodova, te omjer čelika u električnoj peći od 10.94% , međugodišnje povećanje od 2.88 procentnih poena.

Cijene otpada u Istočnoj Kini nastavljaju rasti, a trgovci se raduju rastu cijena, a ne prodaji, a neke čeličane su primile manje od dnevne potrošnje. Nangangova teška otkupna cijena iznosi 3580 juana/tonu, što je povećanje od 130 juana/tonu; Shagangova teška otkupna cijena iznosi 3780 juana/tonu, što je povećanje od 230 juana/tonu; Otkupna cijena teškog otpada Xingcheng Special Steel -a iznosi 3800 juana/tonu, što je povećanje od 230 juana/tonu; Otkupna cijena teškog otpada Maanshan Iron & Steel -a iznosi 3510 juana/tonu, što je povećanje od 130 juana/tonu; Otkupna cijena teškog otpada Tongling Fuxina je 3540 juana/tonu; Cijena briketiranja armature od željeza i čelika Laiwu iznosi 3940 juana/tonu, što je povećanje od 180 juana/tonu; Xiwang Metal premijska otkupna cijena za teški otpad iznosi 3770 juana/tonu, što je povećanje od 160 juana/tonu; Osnovna otkupna cijena starog željeza kompanije Ningbo Iron and Steel u aprilu je 3164 juana/tonu.

Cijena starog čelika u centralnoj Kini postala je jača. Zahvaćen efektom praznika, transport starog čelika je ograničen, a količina isporuke čeličana mala. Angangova otkupna cijena starog otpada iznosi 3670 juana/tonu, što je povećanje od 170 juana/tonu; Wugangova teška otkupna cijena iznosi 3770 juana/tonu, što je povećanje od 260 juana/tonu; Otkupna cijena prvoklasnog kvalificiranog materijala Valina Hengganga iznosi 3260 juana/tona Tona, povećajte 60 juana/tonu; Otkupna cijena željeznog čelika Wuhan Iron and Steel iznosi 3630 juana/tonu.

Tržište starog čelika u južnoj Kini snažno posluje. Tokom sezone godišnjih odmora, broj dolazaka čeličana se smanjio, a cijena se malo popravila nakon prilagođavanja cijene. Otkupna cijena teškog otpada Sangang Minguang iznosi 3,820 juana/tonu, što je povećanje od 260 juana/tonu; Otkupna cijena teškog otpada Shaogang je 3470 juana/tonu.

Cijene otpada u jugozapadnom regionu fluktuiraju prema gore, čeličane su visoko motivirane za proizvodnju, a trgovci imaju jako raspoloženje za čekanje. Otpad za teške terete broda 1 od teškog otpada Chongqing Iron & Steel-a iznosi 3390 juana/tonu bez poreza, što je povećanje od 90 juana/tonu; Otkupna cijena starog željeza Kunming Iron and Steel je 3680 juana/tonu.

Glavno tržište čeličnog otpada u sjeverozapadnoj Kini stabilno je i prilagođava se pojedinačno. Trgovci "brzo ulaze i izlaze", a čeličane mogu doći do robe. Otkupna cijena srednje kvalificiranog materijala Xining Special Steel-a je 3550 juana/toni, što je povećanje od 180 juana/tonu; otkupna cijena teškog starog čelika Jiuquan Steel je 3010 juana/tonu, što je povećanje od 30 juana/tonu.

Glavno tržište starog otpada u sjeveroistočnoj Kini radi stabilno, s dovoljnim resursima, a trgovci lakše primaju. Otkupna cijena Linggangovog teškog starog čelika iznosi 3580 juana/tonu, što je povećanje od 50 juana/tonu; otkupna cijena pakovanja armaturne armature Anshan od željeza i čelika iznosi 3675 juana/tonu; otkupna cijena teškog starog čelika Jianlong Xigang iznosi 3615 juana/tonu, što je smanjeno za 30 juana/tonu; Otkupna cijena teškog otpadnog čelika Fushun Special Steel iznosi 3,520 juana/tonu.

Tržište starog čelika u sjevernoj Kini ima jaku stranu, potražnja iz čeličana je velika, a količina i cijena starog otpada rastu. Otkupna cijena čeličnog starog čelika Tianjin Steel Pipe iznosi 3590 juana/tonu, što je povećanje od 130 juana/tonu; otkupna cijena teškog otpadnog čelika Shougang Qianganga iznosi 3750 juana/tonu, što je povećanje od 80 juana/tonu; otkupna cijena Baotouovog izdržljivog čelika druge klase je 3807 juana/tonu, podići 40 juana/tonu; Otkupna cijena željeza i čelika Taiyuan za teški otpad iznosi 3350 juana/tonu, povećajte 80 juana/tonu.

Prethodna: Srednjoročni rast cijena čelika ostaje nepromijenjen u maju, ili rizik povratnog poziva zbog lošeg prijenosa nizvodno

Sledeće: Cijena spiralne cijevi raste već nekoliko mjeseci, kada će doći do prekretnice?