Piling Pipe

Vrijeme: 2021-05-14 Hits: 20

Ključne riječi:Piling Pipe, Pipe Pile
Piling cijev se široko koristi u priobalnom, riječnom, jezerskom području. Projekt dubinskog terminala na moru u zemlji također je bio velika izgradnja u priobalnim područjima, a kao glavni nosivost šipova za duboke vode, općenito se koriste spiralne zavarene cijevi velikog promjera, osim toga, mostovi, ceste, visoke zgrade potrebna cijev za šipove itd.

Površina zavarivanja cijevi za šipove ne smije imati pukotine, izlomljeni luk, kratere i rupe i druge nedostatke, prisustvo ovih nedostataka omogućava da defekti zavarenog šava omogućavaju brušenje ili popravku. Dozvolite zavarivanje cijevi čelične glave, čelik omogućava spajanje dva dijela cijevi zajedno, može se izvesti sučeono zavarivanje pod vodom ili ručno zavarivanje. Proizvodnja čeličnih pilota uglavnom koristi tehnologiju dvostrukog potopljenog luka. Prva prednost korištenja tehnike dvostrukog potopljenog luka je potpuno automatizirana; Druga prednost je sprovedena pod zavarivanjem pod vodom, razmena toplote i zaštita njegove relativno jake performanse, visok kvalitet zavarivanja; treća prednost je automatsko zavarivanje pod vodom. fluks za elektrolučno zavarivanje se može koristiti pod visokom strujom, visokom efikasnošću zavarivanja.

Prilikom nabijanja, kao rezultat efekta zbijanja gomile na tlo, prvo u nivo šipa za šipom je došlo do migracije i pomjeranja ili guranje i potiskivanje plivajućim šipom vertikalnim izvlačenjem; zatim nagomilati na teško dostupnoj projektnoj koti ili zakopati duboko, uzrokujući uzdizanje i stiskanje tla, izrezana gomila je prevelika. Kada se grupišu šipovi, kako bi se osigurao kvalitet i napredak, kako bi se spriječilo oštećenje okolnih objekata, prema intenzitetu šipova prije šipova, veličini šipa, dužini i ram šipa se lako pomjera i drugim faktorima za odabir ispravnog red za gomilanje. Uobičajeni redoslijed gomilanja općenito slijedeće kategorije: provode se u jednom smjeru sa strane od sredine da bude simetrično u oba smjera, od sredine do četiri sedmice.

Prethodna: Hidraulična čelična cijev

Sledeće: nijedan