Debela zidna čelična cijev

Vrijeme: 2021-05-14 Hits: 19

Ključne riječi: čelična cijev debelog zida, čelična cijev velikog prečnika debelog zida
Omjer promjera cijevi i debljine stijenke manji od 20 naziva se čelična cijev debelog zida, koja se uglavnom koristi u naftno-geološkim bušaćim cijevima, petrohemijskim cijevima za pucanje, cijevima za kotlove, cijevima i automobilskim ležajevima, traktorima, zrakoplovnim konstrukcijama s cijevima visoke preciznosti . Najveća razlika između debelih i tankozidnih čeličnih cijevi je debljina stijenke, općenito tankosjedne čelične cijevi su tehnike izvlačenja i opća upotreba tehnologije toplo valjanih čeličnih cijevi debelih stijenki, ako se koristi za razlikovanje jedinica mjere, onda, općenito, debljina stijenke / promjer jednak 0.02 je čelična cijev s razvodnim stijenkama i čelična cijev tankih stijenki, debljina zida / promjer tankosjedne čelične cijevi je manji od 0.02, veći od čelične cijevi debelih stijenki, u upotrebi, višezidna čelična cijev u cjevovodu. Višezidna čelična cijev korištena u šupljem dijelu blanka. Kao i važna upotreba potisnih cijevi.

Thick-walled steel is mainly used in water engineering, petrochemical industry, chemical industry, power industry, agricultural irrigation, urban construction. For the transport of liquids: water supply, drainage. For gas transportation: gas, steam, LPG. For structural purposes: as piling pipe for bridges; piers, roads, pipes and other building structures.

Prilikom zavarivanja cijevi debelog zida prvo očistite ulje za zavarivanje, boju, vodu, rđu itd., a zatim prema debljini zida kosine otvorite veliki broj debelih, stanjite ga da otvorite mali broj (kutna brusilica ), onda je to na proizvodu. Razmak je obično 1 ili prečnik žičane šipke - 1.5 puta, ako se ne pažljivim košenjem otvori velike riječi mogu pravilno ostati manje. Zavarivanje lepljenjem najmanje tri tačke, četiri tačke bolji opšti rad. Zavarivanje pri zavarivanju treba da bude pola-pola, najbolja početna tačka je otprilike više od donjeg jednog centimetra, dakle sa druge strane konektora. Ako je debljina stijenke cijevi, potrebno je slojeviti, najmanje dva sloja, prvi sloj punim krugom zavarivanja može zavariti gotov drugi sloj.

The key to quality of thick steel steel pipe is wall thickness uniformity, which is not under control will directly affect the quality and usefulness, large diameter thick wall steel pipe is generally used in a variety of machining, thick wall machining parts, even thick-walled steel pipe wall will directly affect the quality of post-processing of parts, thick wall pipe is not controlled, the overall quality of steel is not strict. Select the appropriate venue and custody of thick-walled steel warehouse venue or warehouse, should be selected in clean, smooth drainage area, away from harmful gases or dust in mines. Presence on the ground to be cleared of all debris and weeds, thick-walled steel pipe to keep clean. In the warehouse can not with acid, alkali, salt, cement and other thick-walled steel for corrosive materials have stacked together. Different varieties of thick-walled pipe should be stacked separately to prevent confusion and prevent contact corrosion. Large steel, rail, shame steel, large diameter bešavne čelične cevi, forgings, etc., may open dumps.

Prethodna: Pocinčani čelični cijev

Sledeće: Hidraulična čelična cijev